Zaterdag is de feestelijke opening van de nieuwe Rietveldstoel XL (14.00 uur), een markt met 40 kramen en workshops van ondernemers uit de buurt en een ’s avonds enorme buitenbioscoop, gratis natuurlijk! Als je de markt over gaat, kan je vier stickers verzamelen en daarmee waanzinnige Puur Oost prijzenpakketten winnen t.w.v. 120 euro per pakket. Het wordt een geweldig groot feest in de Schildersbuurt en iedereen is welkom!

Opening Rietveldstoel XXL

De feestelijke opening van de Rietveldstoel op het Ostadeplein om twee uur neemt je mee door de tijd van toen tot nu. Mieke & Egbert Rietveld; twee kleinkinderen van Rietveld vertellen over de geschiedenis van de Rietveldstoel. Schrijfster Jessica van Geel verteld over haar boek ‘I love you Rietveld’. De stoel wordt op spectaculaire wijze onthult door wethouder Voortman waarna het Rietveldkwartier-lied wordt opgedragen door Frank Paats. Na de opening van de stoel kunnen kinderen gratis een ijsje halen bij Italia, geschept door de politie.

Grand opening: 14:00
Locatie: Rietveldstoel XL, Adriaen van Ostadelaan 63Bandjes op het Ostadeplein

Van 12u tot 14u spelen Wendy en Kalle samen in de swingjazz band The Ninth Bar. Daarmee spelen ze jazz voor dansers. Voor deze gelegenheid zijn ze met zijn tweeën en hebben de muziek aangepast voor piano en zang. Maar er kan nog steeds ook gedanst worden!

Vanaf 15u zijn Wim & de Youngons er! Het ongrijpbare RDWDJ is berucht om de vele gebruikte aliassen: Rock Duo Wim de Jong (hoewel vaak in kwart-, kwint- of sextetbezetting opgetreden wordt), Wim & De Youngons, SchnappsEend… en dat is nog maar een kleine greep. Maar misschien is iets als ‘Cruising with Ruben’ nog wel het toepasselijkst, omdat het de rauwe bluesstem van zanger Ruben Seyferth (ook van The Jig) is die de covers uit ettelijke decennia rock, pop en soul een onmiskenbaar eigen karakter geven. Wie het Midzomerfeest van 2015 tot het knetterende eind heeft meegemaakt, kan dat moeilijk ontgaan zijn. Verder bestaat de band (meestal) uit Wim de Jong (gitaar), Wouter Schild (bas), Daniël Rommens (toetsen), John de Kanter (sax) en Willem-Jan Toebes (drums). Toebes wordt deze keer vervangen door een very special guest: Zoli.

Muziek op het Ostadeplein: 12uur -17uur
Locatie: Adriaen van Ostadelaan 65Buitenbios bij de Wilg

Mensen voor een buitenbioscoop schermOm half negen is er een grote buitenbios bij de Wilg. Het scherm is 7 bij 5 meter en je luistert naar de film via een koptelefoon met geweldige geluidskwaliteit; echt een ervaring! De film is gratis. Er zijn 150 mensen welkom (vol=vol). Neem zelf een stoeltje mee. De film Victoria & Abdul uit 2017 is een grappig kostuumdrama met Judi Dench in de hoofdrol. De film is prachtig, ontroerend en grappig. Bezoekers krijgen pizza aangeboden van Bastacosi en chocolade brownies van Restaurant Wilhelminapark. Drankjes kan je kopen bij de tuinkas van de Wilg.

Start film: 20:30 (gratis maar vol=vol)
Locatie: Mecklenburglaan 3Winactie Stickertocht

Verzamel de vier Rietveld Kwartier stickers & plak ze op je tasje & win Puur Oost prijzen!

Stap 1. Haal een tasje. Die zijn verkrijgbaar voor Aloysiuskerk (Adriaen van Ostadelaan 4), bij de kraam van het Wijkinformatiepunt. Er zijn 250 tasjes, let op: OP = OP. Haal meteen je eerste sticker bij deze kraam.

Stap 2: Ga langs de vier ‘stickerspots’ om de vier kleuren stickers te verzamelen. Natuurlijk zijn de stickers in De Stijl: rood, geel, blauw en zwart. De stickerspots zijn:

 • Kraam van het Wijkinformatiepunt; Adriaen van Ostadelaan 4
 • Wilhelminakerk; Hobbemastraat 35 OF Kraam van Olijfje; Jan van Scorelstraat 81
 • De Hoogstraat; Rembrandtkade 10 OF District; Jan van Scorelstraat 1
 • Kraam voor restaurant Kaatjes; Adriaen van Ostadelaan 67A

Stap 3: Plak de vier kleuren stickers op je tas en maak een leuke foto van jou en je op de markt gevulde Rietveldtas.

Mee doen via Instagram: Zet je foto op instagram in je story en/of in jouw verhaal met ‘#ParadePuurOost’ erbij. Om meer kans te maken volg je ‘Buurtconciërge’ en/of ‘PuurOostUtrecht’ op Instagram.

Mee doen via Facebook: Plaats in een reactie onder het bericht van de winactie op de Facebookpagina van Puur Oost Utrecht een foto van jezelf met jouw Rietveldtas met de vier stickers erop.

Heb je geen Facebook- of een Instagramacount? Ga dan met je tasje langs bij Restaurant Kaatjes en laat daar jouw naam, telefoonnummer en e-mailadres achter.

Stap 4: Win prijzen van de leden van Ondernemersvereniging Puur Oost!

Prijsuitreiking: 17.00u bij het podium op het Ostadeplein

 • Pakket Rood:
  • Twee vrijkaarten Rietveld Schröderhuis
  • Boek Jessica van Geel ‘I love you Rietveld’
  • Lunchbon Ostade t.w.v. 25 euro
  • Bon Bloemenboutique Nicole t.w.v. 10 euro
  • Pak heerlijke koffie voor thuis van Noen
 • Pakket Geel:
  • Twee vrijkaarten Rietveld Schröderhuis
  • Lunchbon District voor twee personen
  • Boek Jessica van Geel ‘I love you Rietveld’
  • Bon Bloemenboutique Nicole t.w.v. 10 euro
  • Boek Astrid Kremers ‘Aandacht voor seks’
 • Pakket Blauw:
  • Armbandje van Hip Oost t.w.v. 15 euro
  • Boek Astrid Kremers ‘Aandacht voor seks’
  • Bon Bloemenboutique Nicole t.w.v. 10 euro
  • Bon Maria’s eetwinkel t.w.v. 15 euro
 • Pakket Zwart:
  • Armbandje van Hip Oost t.w.v. 15 euro
  • Bon Bloemenboutique Nicole t.w.v. 10 euro
  • Bon voor 4 mini taartjes bij District
  • Insectenhotel van Groen Oost voor in je geveltuintje
  • Bon Maria’s eetwinkel t.w.v. 15 euro


De Hoogstraat Revalidatie

Hoogstraat

Soms is kunnen lopen, rennen of sporten voor mensen helemaal niet meer zo gewoon! Door bijvoorbeeld een aandoening of ongeval kan het nodig zijn dit weer helemaal opnieuw te leren. De Hoogstraat Revalidatie opent tijdens het buurtfeest haar deuren voor een gaaf (aangepast) sportevent in de sportzaal. Dit gaat plaatsvinden tussen 14.30 en 16.00 uur. Doe mee en ervaar zelf! Ook kan je een kijkje in het gebouw nemen door mee te gaan met één van de gastvrouwen. Voor de deur vind je een gezellige kraam met alle informatie over De Hoogstraat, de behandelingen en de sportmogelijkheden, ook voor mensen uit de buurt! En vergeet niet mee te doen met de Hoogstraat Quiz (mooie prijzen gegarandeerd). Tot zaterdag in De Hoogstraat.

Sportevent in de Hoogstraat: 14.30-16.00
Locatie: Rembrandtkade 10Diakonessenhuis buurtbarbecue

Diakonessenhuis gevelHet Diakonessenhuis geeft een buurtbarbecue vanwege het 175-jarig bestaan van het Diakonessenhuis. Let op: aanmeldingen zijn vol.

BBQ: 18:00 – 21:00
Locatie: DiakonessenhuisMarkt Puur Oost

De markt is met 40 kramen en workshops van ondernemers, restaurants, maatschappelijke organisaties, kerken en winkels strekt zich uit van de Hoogstraat tot het Diakonessenhuis en van de Wilg tot de Wilhelminakerk. Er zijn allerlei activiteiten zoals mozaïeken, armbandjes maken   een springkussen, kickboksen en de pizza workshop. Ga op ontdekkingstocht door Oost!

De markt is van 12 uur tot 17 uur door heel de Schildersbuurt.